CHÓW DROBIU

1. Znaczenie gospodarcze chowu drobiu. Charakterystycznecechy budowy poszczególnych typów użytkowych kur. Rasy i rody kur.
2.
Rozpoznawanie typów użytkowych i ras kur.
3.
Użytkowanie rozpłodowe kur
4.
Użytkowanie nieśne -technologia produkcji jaj.
5.
Żywienie kur nieśnych. Opłacalność produkcji jaj
6.
Użytkowanie mięsne kur. Technologia produkcji brojlerów kurzych: żywienie, warunki utrzymania
7.
Zabiegi pielęgnacyjne kur.
8.
Pomieszczenia dla kur w różnych systemach wychowu.
9.
Hodowla kaczek
10.
Rozpoznawanie ras i typów użytkowych kaczek.
11.
Hodowla gesi.
12.
Rozpoznawanie ras gęsi.
13.
Hodowla indyków
14.
Rozpoznawanie typów użytkowych i ras indyków.
15.
Choroby drobiu.
16.
Standardy jakościowe w produkcji drobiu i jaj, dorbrostan, ekologia.
17.
Kodeks Dobrej Praktyki Rolniczej w chowie kur nieśnych.
18. Ekologiczna produkcja jaj
pobierz plik
19. Ekologiczna produkcja kurcząt pobierz plik